Palilula talačka kriza Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Prvi osnovni sud danas je prihvatio predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i izrekao meru obaveznog lečenja S. J. (28), koji je 15. septembra u automehaničarskoj radnji na Karaburmi držao Slobodana Trifunovića kao taoca nekoliko sati.

S. J. je prilikom otmice u septembru držao nož pod grlom Slobodanu Trifunoviću, i naneo mu lake povrede.

„Danas je održano suđenje mom klijentu. Izrečena mu je mera bezbednosti obaveznog lečenja na slobodi u trajanju od tri godine zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti. Istom presudom, ukinut mu je pritvor. Moj klijent se iskreno pokajao. U toku krivičnog postupka je utvđenoda je u momentu izvršenja krivičnog dela bio neuračunljiv, pa samim tim nema ni njegove krivične odgovornosti“, potvrdila je za Kurir advokat Slavka Babić, branilac S. J.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, S. J. je uhapšen istog dana, posle pregovora sa policijom, a na saslušanju u tužilaštvu navodno je izjavio da je „za to imao razloge“.

„Izjavio je da mu prete navijači. Rekao je i da je sa vlasnikom servisa Slobodanom bio u dobrim odnosima, ali da ga je držao kao taoca jer mu je brat navijač“, otkrio je tada izvor.

VIDEO: Nastavlja se talačka kriza na Karaburmi, pregovori policije sa otmičarem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar