Centralni zatvor ilustracija Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kristijana T. (22), komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu, uhapsili su pripadnici Uprave kriminalističke policije po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, zbog sumnje da je pokušao da unese tri mobilna telefona za jednog pritvorenika.

„Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje“, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Pročitajte još:

Sumnjivo ponašanje

Kako se nezvanično saznaje, Kristijan T. telefone je pokušao da doturi pritvoreniku Filipu Tamindžiću, koji se u beogradskom Centralnom zatvoru (CZ) nalazi zbog pokušaja ubistva.

Foto: Nemanja Jovanovic/Nova.rs

„Kristijan T. navodno je u ćeliju ovom pritvoreniku najpre odneo paket koji mu je stigao, a onda je kolegi rekao da je zaboravio da mu unese i čarape koje su stigle za njega. Njegovo ponašanje drugom zaposlenom je bilo sumnjivo i odmah je prijavio. Nadležni su kod ovog komandira pronašli tri mobilna telefona“, otkriva izvor.

Ko je zatvorenik?

Prema rečima izvora, Tamindžić je u avgustu 2022. po poternici koju je Srbija raspisala za njim zbog pokušaja ubistva bio uhapšen u Podgorici. Neko vreme je proveo u ekstradicionom pritvoru u Crnoj Gori, posle čega je izručen Srbiji i od tada je u pritvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

Inače u CZ u Bačvanskoj ulici borave gotovo svi pritvoreni za teška krivična dela, uključujući ubistva, otmice, trgovinu drogom protiv kojih se postupak vodi pred sudovima i tužilaštvima u Beogradau. U ovoj ustanovi u pritvoru su i pojedini pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i nekoliko članova vračarskog klana, koji su prema optužnici organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana.

Miljković imao aparat

Prema rečima izvora, još uvek se prikupljaju dokazi po čijem je nalogu uneo strogo zabranjene telefone u pritvor, ali i da li je za to dobio novac.

„Sigurno je da svi telefoni nisu bili namenjeni samo jednom pritovreniku. Istraga je u toku“, dodaje sagovornik.

Marko Miljković Foto: E-Stock Milos Rafailovic

Inače, u aprilu 2021. u ćeliji Marka Miljkovića pronađen je mobilni telefon „mini“ sakriven u flašama napunjenim solju, koje pritvorenici koriste kao tegove za vežbanje. Veštačenjem je utvrđeno da je on koristio telefon, a kažnjen je sa zabranom poseta u trajanju od tri meseca, piše Kurir.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare