Nikola Vušović Foto:MUP Srbije

Pripadnici kriminalne grupe "vračarci", koja ja razbijena krajem 2022. godine, terete se za nekoliko likvidacija, a njihov vođa Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, uspeo je da izbegne hapšenje. Ne zna se gde se Vušović krije, a poslednja informacije gde se nalazio jeste Španija, zemlja koja je proteklih godina brojnim kriminalcima postala utočište.

Kriminalna grupa „vračarci“ tereti se za likvidacije „Pink pantera“ Aleksandra Šarca, biznismena Dragana Ristića Čađe i navijača Aleksandra Halabrina. Presudan trenutak za ovu grupu bilo je hapšenje „vračaraca“ u Crnoj Gori – Lazara Ilića i Strahinje Savića. Oni su tada uhapšeni zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Marka Ljubiše Kana.

Ubrzo se ispostavilo i da se Ilić sumnjiči da je pucao u Aleksandra Šarca u TC „Ušće“, a Skaj komunikacija između „vračaraca“ otkriva da je hapšenje u Crnoj Gori bio alarm za uzbunu.

Foto: Printscreen MUP Srbija/video/Ilustracija

„Buraz, katastrofa se desila“, piše Vušović nakon hapšenja „vračaraca“ u Crnoj Gori.

Pročitajte još:

„Pa brate, „Ziper“ dole u Crnoj Gori, namestio malog, pao i mali brate, otvorio telefon buraz. Nije ni pao nego je otišao sam u muriju da se prijavi, jer mu mali noćas pretio da će ga ubiti nešto zbog nekih para. Sve su mi čitali grupu brate, sve što sam pisao. Na kraju sam provalio da mi čitaju, napisao sam: Još jedanput p*** mi *****, j**** vas u usta“, napisao je Vušović.

Nakon ovih poruka Đorđević govori Vušoviću da se skloni iz Španije, a interesantno je da se dotad nije znalo gde se on krije i da li je u Srbiji.

Nikola Vušović Foto: MUP

„Pa ne zna on da sam ja u Španiji buraz, on mene i ne zna imenom i prezimenom, razumeš, ne znaju oni ko sam ja“, napisao je Vušović bliskom saradniku Đorđeviću.

Sigurna luka za kriminalnce

Inače, ovo nije prvi put da se Španija pominje u kontekstu utočišta srpskim kriminalcima. Nije nepoznanica da je Španija godinama unazad interesantna za kriminalce sa naših prostora, mahom narko-dilere, o čemu svedoče i brojna hapšenja.

Foto: Juan Carlos L. Ruiz / Shutterstock

Brojni državljani Srbije godinama unazad aktivno odlaze u tu zemlju, te da su angažovani na plantažama kao čuvari i uzgajivači marihuane na plantažama.

Srbi za pomenuti posao mesečno zarade 2.500 i 3.000 evra, a čak je primetno i da se čak i žene odlučuju na ovakav korak.

Luka Bojović izašao iz zatvora

Definitivno veze između srpskih državljana i Španije datiraju još odavno, odnosno od hapšenja vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

Bojović je 9. februara 2012. godine uhapšen u Valensiji, sa najbližim saradnicima, dok je sedeo u restoranu.

Foto:EPA/VICTOR LERENA / POOL

Osuđen je u Španiji na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala.

Za falsifikovanje isprava izrečena mu je kazna od tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina zatvora.

Prošle godine je izručen Srbiji, nakon što je odslužio dve trećine kazne.

VIDEO: ovođenje okrivljenih članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković na suđenje pred Specijalnim sudom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar