Laboratorija marihuana
Ilustracija Foto:MUP Srbije

Nakon što je sinoć u opštini Zvečan uništena laboratorija za uzgoj narkotika, gde su uhapšena četiri lica i zaplenjeno preko 2,000 stabljika kanabisa, policija danas iznosi detalje.

Kako preciziraju, laboratorija se nalazila u selu Kremeštak u ovoj opštini, a akcija je izvršena juče počev od 11 časova uz asistenciju jedinice za borbu protiv droge iz Južne Mitrovice i patrolne policije Sever i Zvečan, prenosi Kossev. 

Po dolasku na planiranu lokaciju, policija je, kako se navodi, konstatovala da su na dvospratnoj kući zatvorena vrata i zatvoreni prozori.

Upadom u prostoriju zatekli su četiri muške osobe srpske nacionalnosti.

U pitanju su L.S. (1992), L.S. (1995), B.D. (1997) i M.A. (1966), koji su, kada je policija upala, pokušali da pobegnu.

Pročitajte još:

U kući je potom izvršen pretres.

Na prvom spratu su bile dve sređene sobe sa rasvetom, ventilacijom i saksijama i jedna soba u kojoj su bile biljke za koje se sumnja da su kanabis, koje su se sušile i praktično bile spremne za tržište.

Na drugom spratu su takođe pronađene biljke kanabisa, koje su se sušile takođe spremne za prodaju. Tri sobe sa mladim biljkama kanabisa, jedna soba sa rasvetom i saksijama, jedna soba samo sa skupljenim saksijama i jedna soba namenjena za magacin.

Policija je ukupno zaplenila: 15 kilograma maruhuane, 808 biljke kanabisa, 1,531 stabljiku kanabisa, šest mobilnih telefona, 150 evra, pet makaza, sistem za ventilaciju, rasvetu za uzgoj i trafo za snabdevanje električnom energijom.

Kako procenjuje Kosovska policija, tržišna vrednost zaplenjenih opojnih supstanci iznosi milion evra.

Kompletna zaplenjena oprema za uzgoj premašuje i 450,000 evra.

„Reč je o kriminalnoj grupi koja je vršila prodaju narkotika na Kosovu i u Srbiji“, navodi KP.

BONUS VIDEO: Uhapšen diler koji je u stanu u Mirijevu napravio laboratoriju marihuane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar