Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Radisav Gile Stanišić nalogodavac je paljenja više službenih vozila podgoričkog medija "Vijesti", saopšteno je iz više nezvaničnih izvora redakciji ovog lista.

Prema tom istom izvoru direktni izvršioci označeni su: D.M. i S.P.

Radisav Stanišić, je u bekstvu i policija za njim traga.

Kako javljaju „Vijesti“ Radisav i njegov brat Vidoje Stanišić su godinama u policijskim spisima evidentirani kao osobe interesantne za službu.  Obojica su više puta hapšeni i osuđivani, uglavnom zbog nasilja.

Prema tvrdnjama ovog crnogorskog medija oba su navodno postali bliski kavačkom kriminalnom klanu.

Radisav i Vidoje Stanišić bili su sa još nekoliko osoba 19. decembra 2019. na kapiji spuškog zatvora gde su čekali da ćeliju napusti navodni vođa tog klana Slobodan Kašćelan.

Oglasila se i crnogorska policija

Crnogorska policija saopštila je danas da je je rasvetlila slučajeve paljenja vozila medijske kuće Vijesti pre devet i šest godina i uhapsila dve osobe.

Kako je saopšteno na pres konferenciji, radi se o slučajevima iz jula i avgusta 2011. godine i februara 2014. u kojima je oštećeno i uništeno pet vozila Vijesti. Dvojica uhapšenih su neposredno učestvovali u paljenju vozila, a traga se za jednom osobom zbog podstrekavanja, rečeno je na konferenciji.

Načelnik Odeljenja kriminalističke policije u Centru bezbednsoti Podgorica Miloš Vučinić je kazao da su osumnjičeni radili koordinisano i planirano. Vučinić je kazao da su neposredni izvršioci u vreme krivičnog dela bili maloletni, a da je protiv osumnjičenog nalogodavca podneta krivična prijava.

Državni tužilac i zamenik rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Miroslav Turković je kazao da su osumnjičeni privedeni i da se saslušavaju, a da se osumnjičeni podstrekavač nalazi u bekstvu.

Autor: Andrej Mlakar/Vijesti/Tanjug