Foto:privatna arhiva/facebook

Strahinja Dačković (37) ubijen je u Pnom Penu, glavnom gradu Kambodže, a policija još traga za njegovim ubicom. Kako nezvanično saznaje Nova.rs, Dačković je Srbiju napustio da ne bi išao u zatvor, posle sukoba koji je imao sa policijom.

Dačković je ubijen 24. decembra u glavnom gradu Kambodže Pnom Penu, a Srbiju napustio je zbog zatvorske kazne koju je trebalo da odsluži. On je poslednjih godina živeo na Tajlandu, a potom i u Kambodži, gde se i oženio Tajlanđankom.

Pročitajte još:

Dačković je u novembru 2013. pravosnažno osuđen zbog izazivanja verske, rasne i nacionalne mržnje na šest meseci zatvora, a burno je reagovao i na izricanje kazne i izvređao je sudiju. Da ne bi otišao u zatvor, pobegao je iz Srbije.

„Tačno je da je imao probleme sa zakonom, ali nije bio osoba, kako se to kaže, iz kriminogene sredine. Više je to bilo mladost-ludost, nego da se on bavio nekim kriminalom, da je dilovao drogu ili tako nešto. Tačno je da je umeo da bude nestašan kada popije, tako je došao i u sukob sa nekim lokalnim policajcima, a ne znam kako je došlo do toga da bude osuđen za izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje. Možda je nekog opsovao, to ne znam, ali prema meni nije bio loš“, kaže jedan žitelj Brusa koji je poznavao i pokojnog mladića i njegovu porodicu.

Po njegovim rečima, Strahinja je bio iz dobre porodice i nije imao razloga da se bavi kriminalom.

„Otac i majka su mu dobri ljudi, otac mu ima firmu i uspešan je poslovni čovek. Nikada nikoga nisu odbili za pomoć. Išao sam u crkvu da zapalim sveću za Strahinju. Znam da je imao neke fotografije sa pištoljima, a kada sam ga pitao šta će mu to, odgovorio je da je to samo šala, da tako provocira te policajce sa kojima se sukobio i zbog kojih je pobegao“, objašnjava ovaj Brusjanin.

Foto:privatna arhiva/facebook

Dačković je ubijen u glavnom gradu Kambodže, Pnom Penu, ispred luksuznog hotela u kojem je živeo 24. decembra uveče po lokalnom vremenu. Prema rečima svedoka, Dačković je imao običaj da svako veče džogira i vežba ispred hotela gde je živeo. I kobne večeri se našao na ulici, ispred mesta gde je živeo. U tom trenutku je pored njega stao automobil „leksus“, otvorila su se vrata i iz njega je zapucano u Srbina. Svedoci su čuli tri pucnja, a potom se automobil udaljio velikom brzinom.

Hitna pomoć je odmah došla na lice mesta i nesrećni čovek još je bio živ kada je prevezen u bolnicu, ali je tamo podlegao povredama.

Kako su preneli pojedini mediji, kambodžanska policija traga za napadačem, koji je navodno takođe stranac. Motivi ubistva Dačkovića nisu poznati, saopštila je kambodžanska policija.

Dačković je već duže vreme živeo u inostranstvu, bio je aktivan na društvenim mrežama, a po fotografijama koje je objavljivao, ali i po tetovažama koje je imao, čini se da je bio impresioniran pojedinim likovima iz devedesetih godina. Na fogografijama se vidi kako pozira sa pištoljem, kako drži uperenu pušku, obučen u borbeni prsluk, sa gomilom novca.

Foto:Facebook/Strahinja Dackovic

Strahinja je bio premlad da bi učestvovao u ratnim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije i na Kosovu i Metohiji, ali je po nekoliko karakterističnih tetovaža bilo vidljivo ko mu je bio idol. Naime, na levoj ruci je imao tetovažu grba Jedinice za specijalne operacije (JSO), iskeženog vuka sa crvenom beretkom. Na desnoj strani vrata imao je „zaštitni znak“ ozloglašenih „crvenih beretki“ – ružu.

Strahinja Dačković Foto:Facebook

Njegova supruga Serapun Čanakan rekla je za Nova.rs da je bila na poslu i da ju je Strahinja pozvao telefonom pre nego što je ubijen.

Takođe je dodala da ne zna koji je motiv napada, ali da je navodi izvršilac engleski državljanin. Ona je takođe rekla da će telo Stefana Dačkovića biti kremirano u Pnom Penu, a da će njegov pepeo biti poslat u Srbiju.

BONUS VIDEO: Hapšenje na Voždovcu zbog droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare