Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Privatna arhiva

Od Ognjena D. (33), koji se sumnjiči da je usmrtio tiktokerku Nou Milivojev (18), a potom njeno telo raskomadao u nameri da sakrije tragove, uzet je DNK koji je poslat na veštačenje kako bi se utvrdile sve činjenice brutalnog zločina koji je uznemirio javnost u Srbiji. U nastavku istrage ubistva očekuje se ispitivanje svedoka, porodice ubijene tiktokerke, ali i niz veštačenja koji će pokazati da li je zločinac bio u stanju uračunljivosti u trenutku krivičnog dela.

Ognjen D. je muškarac kod koga je, prema rečima majke ubijene tiktokerke, Noa krenula uoči nestanka i sa kojim je bila u emotivnoj vezi. On je saslušan tokom istrage njenog nestanka, međutim, sve vreme je tvrdio da Noa kobnog 17. juna nije stigla kod njega.

Bio je pod budnim okom policije, a nakon što su se pojavili dokazali, policija ga je privela i on je tada priznao da je ubio devojku. Sa druge strane, porodica ubijene devojke tvrdila je za medije da je Noa i ranije trpela nasilje od osumnjičenog.

Foto: Privatna arhiva

Sada sledi istraga tokom koje će biti utvrđene sve okolnosti ovog slučaja. Telo ubijene Noe prevezeno je na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a takođe će biti urađene i toksikološke analize.

Kako za Nova.rs navodi izvor iz istrage, od Ognjena D. je u međuvremenu uzet DNK trag i on je poslat na veštačenje. Pretpostavlja se da će on biti upoređen sa tragovima koji su pronađeni na predmetima koji su usko povezani sa ubistvom devojke.

„Tokom istrage biće ispitani svedoci i oštećeni, radiće se niz veštačenja, poput psihijatrijskog, i preduzimati druge dokazne radnje“, navodi naš izvor.

Pomoću veštačenja biće ustanovljeno da li je zločinac u trenutku ubistva bio u stanju uračunljivosti ili ne.

Očekuje se i da će biti pregledati snimci kamera izuzeti sa objekata u blizini zgrade u kojoj se zločin dogodio.

Takođe, tokom istrage biće utvrđen i motiv jezivog ubistva koje je uznemirilo javnost u Srbiji, a dosadašnji detalji navode da bi moglo da se radi o zločinu iz strasti.

Podsetimo, osumnjičeni se u subotu na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Iako je, podsetimo, prilikom hapšenja odmah sve priznao.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem prijavljeno stanuje u centru Beograda, na svirep i podmukao način ubio oštećenu Nou M.

To je uradio tako što je, kako se sumnja, kada je Noa M, sa kojom je bio u emitivnoj vezi, došla kod njega u stan, osumnjičeni ušao sa njom u verbalni i fizički sukob, te ju je najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova.

Potom je te delove tela rasporedio u veću pvc kutiju, manje pvc bure, jedan manji balon za vodu i jednu pvc kantu u koju je nakon toga sipao za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela, i na taj način lakše se oslobodio tela i sakrio sve tragove.

Podsetimo, Noa Milivojev je transrodna osoba, a rođena je u Kovilju kraj Novog Sada. Na svom profilu na društvenim mrežama, pretežno na Tiktoku, pratio ju je veći broj ljudi sa kojima je delila pojedinosti iz svog života. Njeno telo otkriveno je juče u stanu u Ulici cara Lazara u centru Beograda, a osumnjičenom Ognjenu D. stavljene su lisice na ruke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar