Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Baranin Stefan (Mandić) Đukić (30), navodno jedan je uhapšenih zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera u Kijevu, saznaje Televizija Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama, među četvoricom uhapšenih su i Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković.

Kako Vijesti navode Stefan (Mandić) Đukić je kod sebe imao navodno falsifikovani pasoš Severne Makedonije.

Đukić i Tuzović navodno pripadaju barskom kriminalnom klanu, kojim rukovodi Alan Kožar, piše sajt Vijesti

Prema policijskim evidencijama, oni su usko povezani sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Đukić i još sedam osoba, nedavno su optuženi zbog ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića.

Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Optužnicu je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović, a taj tužilački akt dostavljen je podgoričkom Višem sudu na razmatranje.

Đukić je osumnjičen kao direktni izvršilac ubistva Klisića, 1. novembra prošle godine ispred barskog restorana Savoja. On se prezivao Mandić, ali je kasnije promenio prezime.

Ukrajinska policija rano jutros saopštila je da je na ulazu u Odesu uspela da uhapsi četvoricu stranaca, koji se dovode u vezu sa jučerašnjim pokušajem ubistva Radoja Zvicera vođe “kavačkog” klana za kojim policija traga pune dve godine kako bi ga saslušala u vezi serije likdacija pripadnika rivalskog “škaljarskog klana” . Policija je tom prilikom saopštila i detalje kako su uhapšeni napadači na Zvicera, ali otkriveni su i neki novi detalji o napadačima.

Nacionalna policija Ukrajine saopštila je da su četvorica muškaraca od kojih su dvojica državljani Crne Gore, treći Srbije, a četvrti Makedonije, stigli početkom maja meseca u Ukrajinu. Policija je takođe saopštila da je za jednim o četvorice uhapšenih raspisana i međunarodna poternica zbog ubistva. Njih četvorica po dolasku u Ukrajinu su kupili vozilo, automatsko oružje i počeli da traže lokaciju gde se u glavnom gradu Kijeva nalazi Radoje Zvicer koji im je bio meta. Kada su otkrili su lokaciju na kojoj živi, počeli su da prate njegove navike, ponašanje i kretanje po Kijevu. Ukrajinci takođe spominju da je osim Zvicera praćena i njegova porodica.

(Izvor: Vijesti.me)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar