Navijač Nikola Ž. (22) i dalje se nalazi u kritičnom stanju zbog teške povrede glave koju je zadobio 22. marta na Novom Beogradu, kada su mu napadači drvenim motkama smrskali glavu. Povređeno je još osam osoba, od kojih jedno dete od 12 i maloletnik od 16 godina, a kako saznajemo, svi privedeni tokom prošle nedelje zbog navijačke tuče su pušteni na slobodu.

U Gandijevoj ulici u Bloku 63 u Novom Beogradu, u sredu 22. marta oko 23.15 dogodila se masovna tuča navijača, kada je dvadesetak simpatizera Crvene zvezde pretuklo desetak članova Partizanove navijačke grupe „Vandal bojs“ u njihovoj “kući”.

Najteže povrede zadobio je Nikola Ž. kome je polomljena lobanja, a u napadu su pretučena i deca, od kojih jedno ima svega 12 godina i nije pripadnik navijačke grupe.

Narednog dana policija se oglasila saopštenjem u kome je nabrojano ko je sve povređen, ali i ko je priveden. Iste večeri su jake policijske snage blokirale taj deo Novog Beograda, a istraga je nastavljena i dan kasnije, u četvrtak. Iako je i pomoćnik načelnika PU Beograd Ivan Cvijović najavio rasvetljavanje incidenta, trenutno se niko od vinovnika tuče ne nalazi iza rešetaka.

Foto: Nova.rs

Napadnuti mladići, navodno, neće da sarađuju, kao i trojica mladića koji su lekarsku pomoć zatražili u KBC „Bežanijska kosa“, ali to nije ni čudno, jer navijači obično ne sarađuju sa policijom.

Ipak, dolazak i odlazak napadača snimile su kamere za video-nadzor, a pošto su se sa mesta napada odvezli kolima Vojvođanskom ulicom, vrlo je neobično da nije identifikovan nijedan automobil niti vozač istog, koji su se ulicom, u potpunosti prekrivenom kamerama, odvezli iz Bloka 63.

Foto: Nova.rs

Nije jasno kako policija do sada nije došla do „operativnih saznanja“ iako je u tuči učestvovalo najmanje tridesetak navijača sa jedne i druge strane, a ako je tačno da su pronađene i motke koje su koristili napadači, to je još jedan materijalni trag koji možda može da pomogne policiji. Naravno, na društvenim mrežama se pojavio snimak napada, koji jeste kratak, ali i on bi trebalo da pomogne istražnim organima u privođenju pravdi svih učesnika tuče navijača u Novom Beogradu.

Pročitajte još:

Podsetimo, kobnog dana napadači su došli kolima koja su parkirala u Vojvođanskoj ulici, da su maskirani kapuljačama i fantomkama prošli kroz garaže i naoružani drvenim motkama – držaljama za poljoprivredne alatke koje se prave od kuvanog drveta i zbog toga se teže lome, upali i počeli da besomučno tuku sve koje su našli u garažama gde se skupljaju „Vandal bojsi“ i njihov podmladak.

BONUS VIDEO: Prebijanje obezbeđenja predsednika FK „Partizan“ Miloša Vazure

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar