Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda kojom su na zatvorsku kaznu bila osuđena trojica muškaraca zbog otmice S.M. u januaru 2018. godine u Beogradu, i naložio da im se ponovi suđenje.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu, Marko Kamenović je bio osuđen na kaznu zatvora od dve godine i dva meseca zbog krivičnog dela otmica, dok su Željko Arivović i Dragan Nedeljković tada osuđeni na po dve godine zatvora zbog pomaganja u otmici.

Apelacioni sud je usvojio žalbe Kamenovića i njegovog branioca, kao i branilaca ostalih okrivljenih i ukinuo presudu zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka i prekoračenja optužbe.

Trojica optuženih muškaraca se sumnjiče da su iz stana na silu odveli S.M., u nameri da ga prinudno dovedu u Pirot kako bi preuzeo dzip koji je u vlasništvu I.K.

Kamenovic je zatim na silu ubacio S.M. na zadnje sedište automobila i seo pored njega, nastavljajući da ga tuče, dok su Arivovic i Nedeljkovic sedeli u prednjem delu automobila.

Dok ga je Kamenović udarao druga dvojica su ga podsticala rečima „neka te tuče“ i „zaslužio si“.

Iz presude proizlazi da je o otmici policiju obavestio komšija S.M., nakon čega je policijska patrola koja je angažovana za kontrolu brzine zaaustavila vozilo kod naplatne rampe u blizini Jagodine i uhapsila otmičare.

BONUS VIDEO: Ovako su uhapšeni otmičari „kavčanina“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram