Foto: Privatna arhiva

Otac poznatog košarkaša Peše Stojakovića, M. S. pušten je da se brani sa slobode nakon što je saslušan pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu povodom nesreće na Zrenjaninskom putu, saopšteno je danas iz te institucije.

„Povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila dana 16.11.2023. godine oko 17:30 časova na Zrenjaninskom putu, u kojoj saobraćajnoj nezgodi je učestvovalo vozilo „Mercedes“ kojim je upravljao M.S. i prednjim delom vozila udario u desnu bočnu stranu putničkog vozila „Pežo“ kojim je upravljala A.M., a u kojoj nezgodi je jedno lice iz vozila „Pežo“ usled zadobijenih povreda preminulo, jedno lice zadobilo teške telesne povrede, a dva lica zadobila lake telesne povrede, dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je izašao na lice mesta radi vršenja uviđaja u saradnji sa Saobraćajnom policijom“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pročitajte još:

Povređena lica prevezena su na Urgentni centar, a vozač automobila koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu je, po nalogu dežurnog javnog tužioca zadržan u trajanju od 48 časova, zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Foto: Privatna arhiva


Na licu mesta, vozač M. S. je alkotestiran i nije imao prisustvo alkohola. Dežurni javni tužilac je naložio da se u daljem toku postupka izvadi krv od osumnjičenog, kao i vozača drugog vozila, da se izvrši vanredni tehnički pregled vozila i da se izuzme video-nadzor ukoliko postoji na licu mesta.

Osumnjičeni M.S. je u prisustvu izabranog branioca izneo odbranu navodeći svoje viđenje saobraćajne nezgode.

Imajući u vidu da osumnjičeni nije ranije osuđivan niti prekršajno kažnjavan, te da ima uredno prijavljeno prebivalište, tužilaštvo nije predložilo pritvor i istom je ukinuto zadržavanje, pa će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Foto: Privatna arhiva


U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke oštećene, izvršiti neophodna saobraćajna i medicinska veštačenja i prikupiti ostale materijalne dokaze nakon čega će biti doneta konačna odluka, o čemu će javnost biti obaveštena.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar