Goran Stanković Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Nišlija Goran Stanković, otac trogodišnjeg G.S. koji je 28. januara pod još nerazjašnjenim okolnostima zadobio smrtonosne opekotine u stanu svoje bake D.T., ogorčen je njenim novim iskazom pred Osnovnim javnim tužilaštvom. Njene tvrdnje, da nije ni bila u stanu kada je dečak stradao, smatra smišljenim manevrom usmerenim da izbegne krivičnu odgovornost za tragediju.

Ona je neposredno nakon smrti deteta istražnim organima ispričala da se mališan sam popario u kupatilu, te da su ga ona i njena ćerka T.S. namazale melemom za opekotine i stavile da spava, a da su Hitnu pomoć pozvale tek kada su shvatile da ne mogu da ga probude.

Međutim, na prošlonedeljnom saslušanju pred Osnovnim javnim tužilaštvom ustvrdila je da su ona i T.S. bile u Centru za socijalni rad, a da su mališani ostali kod kuće sa njenom jedanaestogodišnjom kćerkom D.T. Prema njenim navodima, jedanaestogodišnjakinja je bila ta koja je kupala decu, i tom prilikom je poparila dečaka. Kako saznajemo, iste tvrdnje iznela je i maloletnica, koja je objasnila da je okupala prvo devojčicu, a onda i trogodišnjaka, te da se on popario vodom kada se ona na trenutak okrenula.

„U šoku sam, samo tako mogu da opišem svoje osećanje nakon saznanja šta je majka moje supruge rekla pred tužilaštvom. Međutim, nisam ni najmanje iznenađen ovakvim njenim ponašanjem jer je odlično poznajem. Ona je spremna da sve uradi da izbegne krivicu i da na drugog svali odgovornost, ne bih bio iznenađen da je rekla da je te večeri u kupatilu bila i žirafa“, revoltiran je Stanković.

Argumentujući tvrdnje da je njegova tašta svojim novim iskazom pokušala da spasi isključivo sebe, navodi da lično ima saznanja da je sposobna za vrhunsku manipulaciju.

„Tvrdim pod moralnom i materijalnom odgovornošću da je ona u stanju da učini svašta da bi sebe zaštitila. Osoba koja od svojih najbližih krije činjenice o ličnom životu, sasvim je u stanju da i u ovakvoj situaciji uradi sve što može da zamrsi i iskomplikuje, pa da neko drugi strada a ne ona. Mislim tu pre svega na svoju suprugu koja najviše ispašta zbog svega što se desilo. To neću dozvoliti, gledam da spasim svoju porodicu i tražim da se sudi na osnovu dokaza. Na osnovu svega do sada urađenog, smatram da istraga ide u pravom pravcu i da jedan patološki lažov neće uspeti da je skrene“, ističe Goran.

Dodaje da je njegova supruga juče puštena iz pritvora ali da je u jako teškom stanju zbog tragedije koja ih je zadesila.

„Pod lekovima je, veoma joj je teško, pokušavam da joj pomognem da se izborimo sa ovim što je zadesilo našu porodicu. Boriću se da mi se vrate ostalo dvoje dece koja su u hraniteljskoj porodici. Posetili su me socijalni radnici, smatram da sam dokazao da imam uslove i kapacitete da brinem o njima. Sutra treba da se sretnem sa direktorom Centra za socijalni rad, nakon čega ću znati više o daljem toku postupka da dobijem svoju decu nazad“, objašnjava Goran.

Branilac njegove supruge advokat Miroslav Ristić potvrdio je da su prošle nedelje saslušani i majka T.S. i njena jedanaestogodišnja ćerka.

„Pozdravljam odluku o ukidanju pritvora jer su se stekli zakonski uslovi da moja klijentkinja bude puštena iz Psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici gde je bila na veštačenju. Što se tiče navoda njene majke, smatram da je ta priča potpuno nelogična i nemoguća. Nalazi veštaka su pokazali da su detetove povrede bile bezuslovno smrtonosne, imalo je opekotine na 90 odsto tela, te su navodi da je nakon toga zaspalo, neodrživi. Takođe, isključeno je da se mališan sam popario jer bi refleksno reagovao i sklonio se od mlaza vrele vode. Što se tiče daljeg toka postupka, ustanovljeno je da je moja klijentkinja bitno smanjeno uračunljiva te joj se ne može ni suditi“, objasnio je Ristić.

BONUS VIDEO: Nišlije i 21. vek Dajte nam asfalt umesto blata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar