Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dvadesetomesečni dečak koji je povređen kada je u sredu ujutru ispao iz tramvaja sa dadiljom u Novom Beogradu, pušten je na kućno lečenje i oporavlja se.

Nesreća se dogodila juče, rano ujutru u Ulici Jurija Gagarina, kada je dete koje je bilo u kolicima, ispalo iz tramvaja. Dečak je sa dadiljom prebačen u bolnicu, a mališanov otac kaže da je pukom srećom, izbegnuta veća tragedija.

„Kako mi je dadilja ispričala, ona je izlazila iz tramvaja i sišla je nekoliko stepenika, kako bi spustila kolica. U tom momentu je tramvaj sa otvorenim vratima krenuo, ona je počela da viče i trči. Vozač mi je kasnije rekao da niko drugi nije ni vikao. On je zaustavio tramvaj, vrata su se zatvorila i udarila dete“, priča za Kurir otac N.B.  i nastavlja:

„Dadilja je uhvatila kolica, ali je inercija odbacila, dete je palo na jednu stranu, ona na drugu, baletanke su joj odletele na šine“

Pročitajte još:

Kako otac navodi, sreća u nesreći je bila da je mališan bio vezan.

„Mi dete uvek vezujemo i u kolicima i u dečijem sedištu, ispostavilo se da nam je ta navika sada bila od presudnog značaja, jer je dete ostalo u kolicima, moglo je nešto još gore da se desi. Bili smo u Tiršovoj, snimana mu je glava, otečen je i izgreban. Na snimku se ne vide pukotine kostiju, ali kako nam je objašnjeno, deca imaju fleksibilne kosti. Sin je malo uznemiren, plače, ali to je razumljivo zbog situacije“, navodi otac mališana.

N.B. navodi i da je u sredu preživeo veliki stres.

„Za nekoliko minuta sam dotrčao od kuće kada sam čuo šta se desilo, a kada se sve okončalo, pritisak mi je skočio na 135. Mi u kući imamo i troipomesečnu bebu, supruga je čuva, a ja sam na poslu. Zato i imamo dadilju, ona starijeg sina vodi u vrtić“, objasnio je otac.

VIDEO: Saobraćajna nesreća kod Umke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare