Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Nemačka policija zaustavila je u petak uveče na železničkoj stanici u Galzenkirhenu trojicu muškaraca jer su izgledali sumnjivo. Srbin (35) pokušao je da sakrije pola kilograma kokaina iza kante, ali su ga policajci uhvatili.

Hapšenje se odigralo u petak uveče oko 23.00 sata u Galzerkirhenu. Policajci u redovnoj patroli primetili su trojicu muškaraca na pokretnim stepenicama. Kada su videli policiju, sva trojica su se vidno uznemirili, što je policiji bio znak da ih zaustavi.

Ispratili su sumnjive muškarce do stanične platforme i tada su ih presreli. Pitali su ih gde putuju, a ovi su nervozno odgovorili da su 25-godišnjak i 23-godišnjak krenuli da isprate trećeg muškarca na voz za Berlin. Tokom ispitivanja, 35-godišnjak se nervozno osvrtao oko sebe, sve vreme se skrivajući iza svojih prijatelja. U jednom trenutku je kleknuo pored kante za smeće, dok ga je jedan od njih sve vreme zaklanjao telom.

Policajci su ga upitali da li je dobro, a kada je odgovorio potvrdno pregledali su kantu za smeće u kojoj su našli „ciglu“ tešku 500 grama, za koju je utvrđeno da je droga kokain.

Trojac – Srbin, Kosovar i Italijan – rekli su zvaničnicima da ne znaju ništa o drogi, ali su im policajci predočili da su već pregledali sigurnosne kamere na kojima se jasno vidi šta je uradio. Tada je Srbin priznao da je droga njegova, a da druga dva mladića sa njom nemaju nikakve veze.

Međutim, pošto je 25-godišnjak svojim telom skrivao Srbina, može se pretpostaviti da je on bio upoznat sa nedozvoljenim paketom.

Lažne isprave

Privedeni Srbin najpre je policajcima na uvid pružio vozačku dozvolu i odmah je bilo jasno da je ona falsifikovana, što je kasnije potvrđeno i drugim analizama. Identitet je zbog toga utvrđivan otiscima prstiju.

Bonus video: Pao diler iz Temerina: U stanu imao 160 grama kokaina i novac

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar