Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore/Printscreen/YouTube/RTCG - Zvanični kanal

Osnovni sud u Podgorici saopštio je da je jednom od osumnjičenih da je deo grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici Vladimiru Eriću određen pritvor do 30 dana.

„Sudija za istragu ostavila je na snazi rešenje ovog suda kojim je okrivljenom V. E. određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, a zbog opasnosti od bekstva“, navodi se u saopštenju, prenosi RTCG.

Rešenjem sudije za istragu ostavljeno je na snazi rešenje koje je doneto 26. septembra prošle godine, a kojim je Eriću određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

Pritvor po ovom rešenju može da traje najduže mesec dana od dana lišenja slobode.

Erić je izručen Crnoj Gori po međunarodnoj poternici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica, a uhapšen je 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici, učestvovali su, kako je ranije saopštila crnogorska policija, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) – svi državljani Srbije.

Osim Erića, ostali osumnjičeni još izmiču organima pravde, navodi portal.

Paralelno je uhapšena i grupa crnogorskih državljana, koji su okrivljeni za logistiku i pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog dela. Međutim, svi su oslobođeni odlukama crnogorskog Vrhovnog suda.

Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nisu poznati. Popis nije završen ni šest meseci nakon provale, a zasad se zna da su ukradeni pištolji, droga i mobilni telefoni.

BONUS VIDEO: Ovo su Srbi koji su kopali tunel u Podgorici: Kopači bili povezani sa jednom osobom iz Višeg suda i kriminalcima iz Spuža

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar