Osumnjičeni za zloupotrebu položaja se brane sa slobode

Hronika 29. jun. 202116:13
Podeli:
Ilustracija Foto: N1

Zakonski zastupnik privrednog subjekta DOO „Newland investment“ iz Subotice, Đ.O. (35) i odgovorno lice M.P. (52) osumnjičeni za zloupotrebu položaja odgovornog lica, posle saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, pušteni su da se brane sa slobode.

Iako je tužilaštvo tražilo da se obojici odredi pritvor, sudija za prethodni postupak im je dozvolio da se u daljem postupku brane sa slobode.

Njih dvojica se, kako je saopštilo Više javno tužilaštvo Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije, sumnjiče da su na štetu privrednog subjekta iz Mačvanskog Metkovića pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist od gotovo 70.000.000 dinara.

Po odobrenju Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, u zajedničkoj akciji sa MUP RS POBK zadržani su radi saslušanja, i protiv njih je započeo krivični postupak donošenjem naredbe o sprovođenju istrage zbog navedenog krivičnog dela za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar