Pop Lukina ulica pozar
Požar u Pop Lukinoj ulici Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Jeziv zločin potresao je juče ujutru Kovin kada se saznalo da je Milan Davidović (25) iz tog mesta lišen slobode zbog sumnje da je u porodičnoj kući u tom gradu ubio majku Stanojku Davidović (62). Osumnjičeni se za sada brani ćutanjem.

Snaja žene koja je pozvala policiju reporteru „Blica“ je na licu mesta rekla da je Milan Davidović bio psihički oboleo, ali da nesrećna žena, njegova majka, to nije htela da prihvati. U kuću u Kovinu su se doselili pre godinu, dve.

– Htela je da ga vodi u crkvu, nije mogla da se pomiri s tim da je bolestan… U kući su pre tragedije živeli on, Stanojka i njena sestra. On ih je tukao i maltretirao, a kada ju je oko Nove godine istukao, ne znam da li su pobegle ili ih je izbacio, ali od tada su živele u Smederevu. Nesrećna Stanojka je ipak dolazila u kuću u Kovinu tri puta nedeljno da mu donese hranu, ali nije smela da uđe u kuću. Hranu je ostavljala u kesi ispred vrata i svaki put je tražila da neko bude s njom jer se plašila za život – priča žena koja je, inače, defektolog i radi sa psihički obolelima, a na njeno insistiranje je i pozvana policija pošto se Stanojka nije javljala 23 sata.

„Meni je alarm bio to što je on u jednom trenutku rekao da hoće da se zbliže, da ponovo ostvare kontakt… Ali Stanojka je stalno govorila da se plaši za život. Kada se nije javljala, znala sam da je nešto loše… Nažalost, iz iskustva znam da se najstrašnije stvari sa ljudima koji imaju psihička oboljenja dešavaju kada je pun Mesec“, kaže.

Detalji ubistva biće poznati nakon što bude obavljena obdukcija. Prve informacije pokazuju da je ubica ženu udarao u glavu. Kako „Blic“ saznaje, zločin se dogodio u pomoćnoj prostoriji porodične kuće u kojoj su živeli njih dvoje, a Stanojka je inače radila u osiguranju.

– Milan Davidović je saslušan u policiji, gde se branio ćutanjem. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Njemu se na teret stavlja teško ubistvo – kaže izvor „Blica“ upoznat sa slučajem.

Policija, uviđaj, uvidjaj
Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zvanično u institucijama nisu evidentirane prijave za nasilje u porodici. Međutim, komšije svedoče da su majka i sin imali narušene odnose, što je potvrdila i sagovornica „Blica“ iz Kovina. Upravo će komšije biti među svedocima u tužilaštvu.

– Zločin je policiji prijavila žena koja živi u komšiluku majke i sina. Njoj je bilo sumnjivo što D.S. nije videla čitavog dana – navodi naš izvor i dodaje da se sumnja da je zločin izvršen čitav jedan dan pre nego što je beživotno telo D.S. pronađeno.

Sumnja se da je ubistvo počinjeno još 29. maja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar