Blažo Đurovic Foto:Privatna arhiva

Viši sud u Beogradu danas je ukinuo pritvor Darku Veskoviću, jednom od optuženih za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Pored Veskovića u ovom predmetu je optužen i Nemanja Ivanov.

Sudija je danas ukinuo Veskoviću pritvor i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, saznaje Tanjug.

Pre nekoliko meseci sud je Ivanovu pritvor zamenio takođe kućnim pritvorom.

Krajem prethodne godine ovaj postupak je krenuo iznova zbog promene u sudskom veću, kada su optuženi ponovo negirali krivicu.

Ovo suđenje je počelo pre par godina i bilo je u odmakloj fazi pre promene predsednika sudskog veća.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Sa 29 projektila ubili Đurovića

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im je stavljeno krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

VIDEO: Snimak hapšenja i zaplene 50 kg marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare