Blažo Đurovic Foto:Privatna arhiva

Pred većem Višeg suda u Beogradu danas je iskazima veštaka nastavljeno suđenje Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, optuženima za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

Na današnjem suđnu advokati Veskovića i Ivanova, kao i stručni savetnik odbrane Oliver Stojković su ispitivali veštake forenzičare koji su vršili uviđaj nakon ubistva Đurovića.

Veštaci forenzike su odgovarajući na pitanja rekli da su oni pokupili čaure sa lica mesta, sa kojih su strilnim štapićima uzeli tragove i poslali u laboratoriju.

Odgovarajući na pitanja stručnog savetnika, veštak je rekao da on nije mogao da kontaminira tragove jer njegov DNK postoji u bazi podataka, te se isključuje prilikom obrade tih uzoraka.

Sledeći je svedočio Vladimir M. iz 8. odeljenja UKP-a koji je radio uviđaj zapaljenog automobila u kojem je bila automatska puška, a koji se u optužnici navodi da su okrivljeni njime izvršili ubistvo, kasnije pobegli i zapalili ga.

Svedok je rekao da je prilikom dolaska na lice mesta gde se nalazio zapaljen automobil, video u gepeku automatsku pušku ali je nisu dirali tada jer je bila prekrivena stvarima koje su izgorele usled požara i zalepile se za pušku, te bi pomeranjem kontaminirali dokaze.

Advokat odbrane Zora Dobričanin Nikodinović je na kraju stavila primedbu na svedočneje poslednjeg svedoka navodeći da se ne seća važnih događaja sa uviđaja, odnsono da je automobil bio gašen dva puta.

Suđenje se nastavlja 28.marta za kad su pozvani svedoci.

Ivanov i Vesković se nalaze u pritvoru skoro pet godina i negiraju ubistvo Đurovića.

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković u aprilu 2018. godine u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu.

Optuženi su da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu 10. marta 2018. godine na Dušanovcu.

***

BONUS VIDEO: Džonić izveden pred sudsko veće

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar