sud, čekić
Foto:shutterstock

Dvadesetdvogodišnji Petar Korićanac osuđen je na devet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala tridesetšestogodišnja učiteljica Tijana Bilić, objavio je Viši sud u Novom Sadu.

Nesreća u kojoj je nastradala učiteljica dogodila se 7. novembra 2021. godine, kod Kaća, piše 021.rs.

Sud je utvrdio da je osuđeni vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Tokom postupka u obzir su uzete i povrede koje je u nesreći zadobio dvadesetdvogodišnjak, ali i „njegovo odsustvo empatije tokom trajanja postupka“.

Sud u Novom Sadu je odlučio da je mladić kriv za „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja“.

Korićanac se optužnicom teretio da je zbog nepridržavanja saobraćajnih propisa izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala tridesetšestogodišnja učiteljica.

Navodi se da je osuđeni dvadesetdvogodišnjak vozio brzinom od 115 kilometara na čas, te da je preticao na mestu gde je to zabranjeno, u trenutku kada mu je vozilo iz suprotnog smera dolazilo u susret.

Pročitajte još:

„Nakon udara u vozilo ispred sebe, kojim je upravljao oštećeni S. P. okrivljen je nastavio da se kreće levom saobraćajnom trakom i udario u vezilo pokojne oštećene. Okrivljeni je bio svestan da navedenim radnjama može dovesti u opasnost druga lica, kao i da je zabranjena vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, u vozilu kojem je istekla registracija i čija snaga motora prelazi 80 kW, bez nadzora člana porodice koji ima najmanje pet godina vozačku dozvolu za B kategoriju“, navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.

Tokom postupka u obzir su uzete i povrede koje je zadobio osuđeni mladić, ali i njegovo odsustvo empatije tokom trajanja postupka.

„Imajući navedeno u vidu, sud je okrivljenom izrekao kaznu zatvora u trajanju od devet godina, u koju se uračunava vreme provedeno u pritvoru“, dodaje se u saopštenju.

Osim toga, osuđeni neće moći da upravlja automobilom pet godina nakon izlaska iz zatvora. Njemu je, između ostalog, i produžen pritvor.

Protiv ove presude Višeg suda branioci mladića mogu da podnesu žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

BONUS VIDEO: Teška saobraćajna nesreća na Pančevačkom mostu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare