Foto: Zoran Lončarević

Osuđenici u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, njih 260,  odrekli su se po dva suva obroka kako bi pružili podršku najsiromašnijim građanima dok traje pandemija koronavirusa, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija. 

U saopštenju se navodi da u humanoj akciji učestvuju svi osuđenici u poluotvorenom odeljenju, i da su i sami došli na ideju da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedeljom umesto večere.

Navedeno je da će uprava Kazneno-popravnog zavoda u Nišu ovu pomoć distribuirati najsiromašnijim građanima u saradnji sa Crvenim krstom u tom gradu.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija su podsetili da se u martu, odmah po izbijanju epidemije koronavirusa, skoro 4.700 osuđenika u najvećim kazneno-popravnim zavodima u zemlji – Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu (Zabeli), Pančevu i Novom Sadu odreklo jednog suvog obroka u korist najugroženijeg dela stanovništva kako bi pružili svoju podršku u vanrednim okolnostima.

Osuđenici u KPZ u Nišu su, po navodima Uprave, u proteklih nekoliko meseci sakupili 30 džakova plastičnih čepova i zatvarača za reciklažu, dajući svoj doprinos ovoj ekološkoj akciji zaštite životne sredine.

Čepovi će do kraja ove sedmice biti prosleđeni organizaciji koja se bavi njihovim prikupljanjem i reciklažom u humanitarne svrhe.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare