Foto: Tomasz Zolnierek / Alamy / Alamy / Profimedia

Osnovni sud u Aranđelovcu osudio je na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, vaspitačicu Lj. T. iz Predškolske ustanove "Naša radost" u Rači zbog izazivanja opšte opasnosti. Kako je utvrđeno tokom postupka, nemarom optužene došlo do toga da dvoipogodišnja devojčica iz jaslica popije asepsol, koji se nalazio u flašici za vodu.

Okrivljena vaspitačica je, tokom postupka, priznala da je čistila pod obdaništa sredstvom za dezinfekciju i pošto se ambalaža u kojoj je bio asepsol razbila, presula ga je u flašicu sa vodom i ostavila u kupatilu.

U Osnovnom sudu u Aranđelovcu kažu da nije rasvetljeno kako se flašica sa asepsolom koju je Lj. T. ostavila u kupatilu našla u prostoriji u kojoj borave deca iz jaslica.

Druga vaspitačica, ne znajući da je umesto vode u flašici asepsol, dala devojčici da popije sredstvo za dezinfekciju. Devojčica je popila manju količinu, a zbog trovanja je lečena na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Kragujevac, odakle je otpuštena kući posle sedam dana lečenja.

Inače, ova presuda je nepravosnažna i u daljem toku o tom slučaju odlučivaće Viši sud u Kragujevcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar