Foto:EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Milan Zdravković, vozač "Niš-ekspresovog" autobusa koji je skrivio nesreću 21. decembra 2018. godine u mestu Donje Međurovo u kojoj je poginulo osam osoba, osuđen je danas na osam godina zatvora.

Autor: Andrej Mlakar/Blic/Tanjug

Osim zatvorske Zdravkoviću je sudu izrekao zabranu upravljanja motorornim vozilom D kategorije u trajanju od pet godina.

Na ovu presudu optuženi ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Foto:EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Upravo kaznu od osam godina zatvora prethodno je u završnoj reči zatražio postupajući tužilac, dok je odbrana smatrala da i mašinovođa snosi odgovornost za nesreću, iako on nije uopšte optužen.

Zdravković je u završnoj reči izjavio saučešće porodicama i naveo da žali i da se kaje što je došlo do nezgode.

Foto:EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

Optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer nije poštovao saobraćajne propise.

U pritvoru je bio oko tri meseca, od kada se brani sa slobode.

Foto:EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći život su izgubili Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela koji je poginuo na mestu, Nataša Janković (42) iz Čokota, preminula u KC Niš tokom operacije, Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova preminula 29. decembra na intenzivnoj nezi, Vlastimir Đorđević (65) iz Donjeg Međurova, preminuo 2. januara u bolnici, Danijela Stanković (48) iz Čokota poginula na mestu, Marijana Kocić (16) iz Čokota, preminula u KC Niš tokom operacije, Lena Ilić (16) iz Čokota, preminula 17. maja u KC Niš.