Foto:Vesna Lalić

Vlajko Jović iz Banatskog Novog Sela (44) pravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zbog obljube maloletne ćerke, koju je vrbovao i za prostituisanje.

Naime, Apelacioni sud u Beogradu je neosnovanu žalbu Jovićevog branioca i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Pančevu kojoj je u oktobru prošle godine on osuđen zbog krivičnih dela obljuba zloupotrebom položaja i trgovina ljudima.

„Oštećena je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućena na parnični postupak“, navodi se u odluci Apelacionog suda.

Jović je osuđen jer je od marta do aprila 2020. godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom svog položaja roditelja u svojoj kući u dva navrata izvršio obljubu sa svojom maloletnom ćerkom rođenom 2003. godine, a tokom jedne od obljuba tražio od nje da drži uključenu kameru na mobilnom telefonu, na koji način je napravljen snimak seksualnog čina, navodi se u potvrđenoj presudi u koju je Tanjug imao uvid.

Takođe, on je od početka 2019. godine do aprila 2020. godine u Banatskom Novom Selu, zloupotrebom poverenja i odnosa zavisnosti, kao i teških prilika svoje maloletne ćerke, nju vrbovao da se prostituiše tražeći da na taj način zarađuje novac.

Pročitajte još:

U tu svrhu je pozivao i dovodio migrante u kuću i nudio im ćerku za prostituciju.

Radi pribavljanja klijenata, podelio je preko jedne društvene mreže sa više različitih naloga snimak seksualnog čina između njega i ćerke kao i tri njene nage fotografije koje je sam načinio, navodi se u presudi.

Prema stavu Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud zaključio da za Jovića nema olakšavajucih okolnosti, dok je od otežavajućih okolnosti pravilno cenio njegovu raniju osuđivanost, upornost u vršenju krivičnih dela, kao i njegovu bezobzirnost, bezdušnost, kao i nedostatak kajanja zbog učinjenog.

„Imajući u vidu napred navedeno pravilno je prvostepeni sud postupio kada je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina nalazeći da je ista srazmerna težini izvršenih krivičnih dela, društvenoj opasnosti učinjenih dela, te stepenu krivice okrivljenog i okolnostima pod kojima su krivična dela izvršena, i ista je nužna za postizanje svrhe kažnjavanja“, naglasio je sud.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar