Foto: Shutterstock

Viši sud u Sremskoj Mitrovici prvostepeno je osudio Milana Gajića (24) iz Sremskih Mihaljevaca kod Pećinaca na deset godina zatvora zbog pokušaja ubistva penzionerke i komšinice Verice Stanković (76), pišu beogradski mediji.

Kako navode mediji, Gajić je Vericu pokušao da ubije u noći između 2. i 3. septembra 2018. godine u Šimanovačkoj ulici. On je nesrećnu ženu nožem ubo više od 22 puta.

Inače, Stankovićeva je radila kao seoska kuvarica u osnovnoj školi, a i dalje se ne zna šta je bio motiv ovog napada. Pretpostavlja se da je napadač kobne večeri hteo da opljačka nesrećnu ženu, inače komšinicu, ali se ona u jednom trenutku probudila i ugledala ga.

Kako je starica ispričala za Večernje novosti, tog dana, oko dva sata posle ponoći, probudilo ju je neko lupanje.

„Posle nekoliko minuta otvorila su se vrata od sobe i Milan se pojavio. Kako sam izgovorila njegovo ime, čula sam nož kako je škljocnuo i tada mi je rekao: „Pošto si me prepoznala moram te ubiti“! Počela sam da bežim od sobe do sobe, a on je išao za mnom i ubadao me nožem po telu. Krv mi je šikljala na sve strane. Na sreću, izvukla sam se ispod njegove ruke i pobegla u kupatilo. Kako sam uletela, jedna ruka mi je ostala spolja. Polomio mi ju je, kada je cimnuo vratima. Sa tako velikim bolom uspela sam nekako da se zaključam u kupatilo, a onda sam kroz mali prozor počela da dozivam komšiju u pomoć“, ispričala je starica, nakon čega je došao komšija i pozvao policiju.

Nesrećna žena je u napadu zadobila teške povrede i lekari u Urgentnom centru u Beogradu su se mesec dana borili za njen život.

Inače, advokat osuđenog za ovaj napad podneo je žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu, koji će odlučiti da li će presudu potvrditi, preinačiti ili ukinuti i naložiti novo suđenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar