Uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe Principi, hapšenje, uprava kriminalističke policije, ukp, privođenje, privodjnje, akcija, ekipa Veljka Belivuka, snimak hapšenja
Foto: MUP

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J. M. (54), P. B. (63) i V. B. (37) iz Novog Sada, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili JP „Srbijagas“ za 22.797.600 dinara.

Osumnjičena J. M. se tereti da je, kao odgovorno lice u „Srbijagasu“, sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća.

Na osnovu tog zapisnika, zaključen je aneks ugovora između „Srbijagasa“ i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V. B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P.B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.

Pročitajte još:

Na taj način, V.B. i P.B. su dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

VIDEO: Uhapšeno osam zelenaša iz tri grada: Prisvojili 500 miliona dinara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)