Ruševine, garež i dim su jedine stvari koje su ostale od domova sedam porodica koje su jutros ostale bez krova nad glavom u stravičnom požaru koji se dogodio u naselju, koje se nalazi ispod Pančevačkog mosta kod poznate okretnice autobusa.

Nesreća se dogodila protekle noći oko 2.30, kada je, prema tvrdnjama stanara, došlo do požara zbog neispravnih instalacija na obližnjoj stolarskoj radnji.

Pročitajte još:

Požar je zahvatio površinu veću od 1.000 kvadrata, a učestvovalo je više od 20 vatrogasaca sa sedam vozila, dve osobe su se nagutale dima i njima je ukazana medicinska pomoć.

Nijedan vatrogasac nije stao do poslednjeg momenta, a čak 10 sati od izbijanja požara i dalje su bili na terenu, pod punom opremom, radili su na lokalizaciji požara, a na kraju, kada je posao bio završen, seli su vidno umorni i zaprljani od svog stresnog posla.

Bulevar despota Stefana požar Foto:Filip Kraičanić/Nova.rs

Kako su za portal Nova ispričali stanari zgrada, već nekoliko dana imali su problema sa varničenjem iz loših instalacije, ali niko nije reagovao.

“ Sve je počelo od krova, kod komšije koji je imao stolarsku radnju. Još pre nekoliko dana videli smo da mnogo varniči, otišao sam do radnje i njegovom radniku rekao za problem, ali on je bio jako neprijatan i vređao me, posle sam se sklonio. Sinoć je duvao jak vetar i to je verovatno prouzrokovalo sve“, ispričao je za portal Nova Gani Šala i dodao:

Bulevar despota Stefana požar Foto:Filip Kraičanić/Nova.rs

„Prvo je zahvatilo stan našeg komšije, ona je čovek star i bolestan, doživeo je preveliki stres. Ovde živi puno dece starosti između jedne i osam godina. Hvala Bogu njima se ništa nije desilo, a moglo je. Apelujem na građane, apelujem na državu, na naše opštine, centar za socijalni rad da nam pomognu“.

Dara Đorđević, majka troje dece, u trenutku je ostala bez svega i sada nema gde.

„Naš komšija je došao, utrčao je unutra i rekao da odmah izađemo napolje. Bili smo pospani, izjurili smo odmah, ali nismo znali ni gde idemo, ni šta radimo. Uspeli smo samo da izvučemo ono najvrednije, našu decu, i na svu sreću niko nije nastradao. Dokumenta, stvari, pokrivači, sve ono što nam treba, nestalo je u jednom trenutku“, priča Dara i nastavlja:

Bulevar despota Stefana požar Foto:Filip Kraičanić/Nova.rs

„Deca su nam jako istraumirana, sama ta scena koju su proživeli je jako strašna. Jedva smo ih smirili, plakali su sve vreme. Svi smo jako uplašeni, ne znamo šta će biti sa nama sada. Ostali smo na ulici, nemamo kuda da idemo. Zamolila bih i opštinu, državu, centar za socijalni rad, jer nam je potrebna velika pomoć. Sada je najvažnije da imamo gde da ustanemo i gde da legnemo, zbog dece“.

Svi oni istakli su da svom komšiji duguju veliku zahvalnosti jer im je pomogao odmah i dopustio im da borave u jednoj njegovoj prostoriji kako bi se sklonili od kiše koja pada.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Meštanin ovog naselja, čija je kuća prva i u potpunosti, kaže da je jedva došao sebi od šoka.

„Spavao sam i bili smo sa porodicom u kući. Izbilo je kroz prozor, nešto je strašno puklo, pao je plafon koji je goreo, na nas u kući. Soba je bila puna dima i tada smo počeli da izlazimo iz kuće. Nismo ništa videli, na slepo smo izašli prateći samo zidove, otvorili smo vrata i istrčali napolje. Jedva sam izdržao sve to, imam tri bajpasa i stentove, operisan sam i invalid. Imam troje unučadi, mnogo je teško, napolju smo ostali, smeštaj nikakav nemamo“, rekao je on kroz suze.

Bulevar despota Stefana požar Foto:Filip Kraičanić/Nova.rs

Prizori na mestu požara su jako potresni, porodice sede uplakane u malom prostoru i čekaju da se neko smiluje na njih i pomogne im posle velike nesreće.

BONUS VIDEO: Ugašen požar ispod Pančevačkog mosta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar