Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, odnosno Posebno odeljenje za organizovani kriminal, je po pravnosnažnosti optužnice 19. novembra, odlučujući po službenoj dužnosti o daljim razlozima za zadržavanje okrivljenih u pritvoru, prema okrivljenima Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i drugim optuženima, doneo rešenje kojim je produžio pritvor do 60 dana.

Sem Belivuka i Miljkovića, sud je doneo rešenje kojim se produžava pritvor M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L, M.A, V.G, A.V, M.T, F.I, Ž.K, B.K, V.G, A.Š, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.S.

„Okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, V.D, D.T, N.S, N.Đ, N.L i M.A, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, u skladu sa odredbama člana 211 stav 1, tačka 1, 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku.

Prema okrivljenima A.V, M.T, F.I, Ž.K, V.G, M.S, M.L.S, A.D i A.S zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, a u skladu sa odredbama člana 211 stav 1, tačka 1, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku.

Prema okrivljenima V.G, B.K, A.Š i A.Š zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a u skladu sa odredbama člana 211 stav 1, tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku. Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravaka istog“, navodi se u saopštenju Višeg suda u  Beogradu.

Optužnicom je okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, B.H, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, V.Đ, V.D, A.Š i A.S stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih dela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo otmica, silovanje.

BONUS video: Sve žrtve Belivukovog klana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar