Filip Korać,, desna ruka Luke Bojovica, foto MUP

Više javno tužilaštvo u Beogradu obustavilo je istragu protiv najtraženijeg srpskog kriminalca Filipa Koraća, a sud je crvenu poternicu koja je bila za njim objavljena povukao.

Filip Korać, koji se tačno godinu dana nalazi u bekstvu zbog ubistva, u Srbiju može da se vrati kada god želi, jer je ovim korakom tužilaštva postao slobodan čovek.

Istraga protiv Koraća je obustavljena zbog nedostatka dokaza u slučaju likvidacije Blaža Đurovića, koje se dogodilo 2018. godine na Voždovcu.

Bliski saradnik Luke Bojovića sumnjičen je da je naručio ubistvo Đurovića, ali i da je njegovim ubicama dao svoj automobil za zločin. S obzirom na to da se zbog ovog ubistva već sudi Nemanji Ivanovu (36) i Darku Veskoviću, zvanom Prika, koji su bliski Koraću, tužilaštvo je već obavilo niz veštačenja i izvođenja dokaza kako bi se dokazala umešanost navodnog vođe zemunskog klana. Uprkos tome, da je Korać umešan u ovaj zločin niko nije uspeo da dokaže. U vezi sa tim tužilaštvo je obustavilo istragu, zbog čega je Viši sud stavio van snage naredbu za izdavanje poternice i rešenje o pritvoru u slučaju Koraća.