Foto: Nemanja Jovanović / Nova.rs

Na današnji dan navršava se tačno osam godina u tragedija u novosadskoj diskoteci "Kontrast", kada je tog 1. aprila 2012. u požaru nastradalo šestoro mladih ljudi. U stravičnom požaru živote su izgubili Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Marina Aničić (25) iz Čuruga, Milena Dalmacija (28) iz Futoga, Renato Vuković (20) iz Kikinde, Zoran Ignjatović (28) iz Gacka i Marko Pavlović (29) iz Kragujevca.

Kako prenosi Blic.rs, požar je tog 1. aprila 2012. izbio u oko dva sata posle ponoći kod bine zbog, kako je kasnije utvrđeno, loših i preopterećenih elektroinstalacija.

Šest osoba nastradalo je mahom od gušenja dimom u prostorijama toaleta na spratu diskoteke gde su pokušali da se sakriju od vatrene stihije, ali i činjenice da je diskoteka imala samo jedan izlaz.

Podsetimo, za smrt šestoro mladih osuđeni su i do sada su uglavnom i odslužili zatvorske kazne vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga. Ganić je prvostepeno osuđen na pet godina zatvora, zakupci Stanišić i Ratković na devet i sedam godina, dok je električar Papuga osuđen na devet godina zatvora.

Ganiću je kasnije kazna preinačena na četiri godine i nakon izdržane dve trećine, pušten je na slobodu, a nedavno je i preminuo.