Na moto kros stazi "Bukovik", kod sela Beranje kraj Požarevca, danas su održane moto trke u okviru Šampionata Srbije i po rečima organizatora sve je proteklo u najboljem redu bez većih incidenata. Međutim, kako je ranije danas za Nova.rs potvrdila policija na moto skupu kod Požarevca, neregistrovani motocikl KTM, kojim je upravljalo dete (12), izleteo je sa obeležene moto staze i udario decu (12), (8) i (7).

„Da se bilo šta dogodilo ozbiljnije trka bi bila prekinuta. Auto – moto savez Srbije bi to uradio i to je standardna procedura. U ovom sportu je normalno da bude incidenata i jedino što se  dogodilo ozbiljnije je kontakt dva takmičara, ali je sve prošlo bez težih posledica. Zbog toga su tu i dva saniteta iz Požarevca za svaki slučaj. Ko god se bavi ovim sportom svestan je i mogućnosti povreda“, rekla je za portal Nova.rs MIlica Borkanović iz Moto kluba „Vatreni“ koji je organizovao ovaj skup i trku za šampionat Srbije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Troje dece starosti 12, 8 i 7 godina povređeni su u nezgodi koja se dogodila na moto kros stazi „Bukovik“ kod Požarevca kada je na njih naleteo takmičar, takođe maloletnik (12) na motociklu.

Direktor požarevačke Hitne pomoći Danko Nikolić rekao je za RTS da su povređenu decu, koja su bila u publici, zbrinule ekipe te ustanove, a dvoje od njih trenutno je na dijagnostici u požarevačkoj Opštoj bolnici.

Deca nisu životno ugrožena, jedno ima lakše povrede a drugo teže.

Oba deteta su iz Sombora.

***

BONUS VIDEO: Udes u Ustaničkoj – motociklista završio u pečenjari

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar