Foto:Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv trojice muškaraca koji su učestvovali u tuči u kafani u trsteničkom selu Grabovac, kada je nastradao Marko Đurić (28) iz Ljubostinjskog Prnjavora.

Incident se dogodio 17. maja u kafani „Dominik i Mirjana“. Protiv Milana Radua (30), rođaka vlasnika kafane, podignuta je optužnica zbog sumnje da je počinio ubistvo, dok se vlasnik Dominik Dimić (51), kao i Goran Krstić (49) terete za učestvovanje u tuči.

„Video sam gužvu na terasi. Vladao je opšti metež, izleteo sam i gurnuo tog mladića“ izjavio je ranije na saslušanju Milan Radu.

Dimić je negirao izvršenje krivičnog dela. Rekao je da je to učinio njegov rođak, odnosno da mu je Radu ispričao kako je Đurića uhvatio za majicu, okrenuo i gurnuo preko stepeništa. Udarac u potiljačni deo glave bio je koban po žrtvu. Okrivljeni Krstić je, prema pisanju medija, izjavio da se sporečkao sa Đurićem oko naručivanja pesama.

Inače, nastradali mladić je izdržavao majku, dve bolesne bake i desetogodišnju sestričinu, a komšije su ga opisivale kao vrednog i radnog.

Kako su mediji ranije prenosi, u pomenutoj kafani konstatno se događaju tuče, zbog čega su meštani u više navrata zahtevali da se ona zatvori. U njoj je i 1999. godine ubijena jedna žena.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar