Davor Pernić Foto: privatna arhiva

Viši sud u Negotinu vratio je Višem javnom tužilaštvu u tom gradu na dopunu optužnicu protiv Davora Pernića (36) iz Jabukovca i Maje Bađikić (26), kojom se sumnjiče za četvorostruko ubistvo porodice Kazimirović u Jabukovcu, avgusta prošle godine, pišu mediji.

Optužnica protiv Pernića i Bađikićeve podignuta je februara ovde godine, šest meseci od stravičnog zločina. Njom se prvooptuženom Perniću na teret stavlja da je iz „škorpiona“ ubio Draganu Jozeljić (53), njenu majku Ljubinku Oprikić (76) i pucao u ujaka Raju Kazimirovića, domaćina salaša. Sem njega, tužilaštvo tereti Bađikićevu da je tog dana Raji ispalila hitac u glavu, kao i da je usmrtila njegovu majku Dragicu Kazimirović (93).

Viši sud u Negotinu nije privatio navode optužnice koju je dostavilo tužilaštvo i zatražilo da se obavi dopunsko veštačenje veštaka odgovarajuće struke kako bi se utvrdila starost opušaka na kojima je nađen DNK Maje Bađikić, jer su bili izloženi raznim vremenskim uslovima.

Inače, pomenuti opušci su na mestu zločina pronađeni tek nakon pet meseci, nakon što je Pernić odveo tužilaštvo do njih.

Pored toga, sud zahteva da se saslušaju ovlašćena službena lica koja su prisustvovala uviđaju 9. avgusta, kada su nađena četiri leša na salašu Kazimirovića. Inspektori i policajci bi trebalo da se izjasne o tome da li su pregledali šire mesto zločina, kao i da li su tom prilikom nađeni neki opušci. Tužilaštvo takođe treba da od obducenta zatraži dopunsko veštačenje o starosti leševa, jer su izjave Pernićeve o vremenu ubistva bile različite. On je u prvoj izjavi naveo je da je zločin bio oko 11 sati, a u drugoj – ujutro.

Podsetimo, četvorostruko ubistvo u Jabukovcu desilo se 7. avgusta prošle godine na salašu u Velja Vratni kod Jabukovca. Tužilaštvo tvrdi da je motiv zločina koristoljublje, jer je Davor čuo da Raja Kazimirović, koji je živeo sa majkom Dragicom, ima novca. Pernić je uhapšen dve nedelje nakon ovog zločina, dok je Bađikićeva privedena mesec dana kasnije.