Ilustracija Foto:Shutterstock

Zbog fizičkog napada na doktorku u subotičkoj Opštoj bolnici, koji se dogodio krajem januara ove godine, Više javno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv maloletnog pacijenta P. M. (17).

U Višem sudu u Subotici u toku krivični postupak zbog incidenta kada je pacijent udario Đ. B. U postupku je urađeno pshiloško-psihijatrijsko veštačenje po kojem pacijent nije bio svestan svog postupka, nepismen je i nepokretan. Međutim, punomoćnik oštećene osporava ove nalaze i način na koji je veštačenje sprovedeno. Čeka se da sud prihvati predlog advokata oštećene i dozvoli novo veštačenje.

Pacijent je 27. januara udario pesnicom lekarku specijalistu u predelu glave u trenutku dok mu je ukazivala medicinsku pomoć.

„Pacijent je došao na Hitan prijem sa pratnjom. Primljen je od strane dotične doktorice koja je prilikom obavljanja pregleda zadobila udarac u lice. Nakon pregleda doktorice ustanovljno je da su u pitanju lakše telesne povrede. O incidentu je obavešten i MUP kao i nadležno ministarstvo“, rekli su za Blic u Upravi bolnice.

Nakon incidenta porodica je želela da napusti bolnicu, ali su ih zaposleni sprečili i pozvali su policiju. Od siline udaraca lekarki je napukla bubna opna i imala je podlive u predelu lica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar