foto: Facebook

Marko Petković, osumnjičeni za ubistvo Saše Joksića (39) avgusta 2015. godine u porti crkve u Vraniću, ponovo se našao pred Višim sudom u Beogradu, nakon što je posle višemesečnog bekstva, uhapšen sredinom januara ove godine u okolini Aranđelovca. Osumnjičeni Petković, ali i njegov saučesnik Ivan Asodi (25), koji je takođe optužen u ovom postupku, negirali su krivicu za ovaj zločin.

Postupak za ubistvo Joksića danas je ponovo počeo ispočetka, s obzirom da je došlo do promene sudskog veća. Inače, današnji pretres obeležile su i pojačane mere obezbeđenja u sudu, te je uhapšenog Petkovića čuvalo čak šest sudskih i zatvorskih čuvara.

Petković i Asodi su se ponovo izjašnjavali o krivici i obojica su negirala krivično delo koje im se stavlja na teret.

„Nisam počinio delo za koje sam optužen i nemam nikakve veze sa njim. Neću da odgovorim na pitanje zašto me nije bilo u prethodnom periodu“, rekao je Petković.

Tokom suđenja pročitana je i optužnica u kojoj se navodi da su osumnjičeni tog 2. avgusta 2015. godine brutalno izboli nožem nastradalog Joksića.

„Optuženi Petković tereti se da je tog dana , oko dva sata posle ponoći, nožem ubo oštećenog Joksića u rebra, nakon čega je, zajedno sa Ivanom Asodijem, pobegao sa mesta zločina. Prilikom bekstva, Petković je ušao u automobil i tada rekao optuženom Asodiju: “ Ubo sam ga, toliko sam ga jako ubo da me je zabolela ruka“. Napadnuti Joksić je nedugo nakon zločina podlegao zadobijenim povredama „, novodi se u optužnici.

Podsetimo, kobnog dana došlo je do incidenta kada je nastradali Saša Joksić zatekao nekoliko mladića kako, tokom seoske slave, uriniraju u porti crkve u Vraniću. On ih je tada zamolio da to ne rade, a ubrzo nakon ovoga došlo je do tuče između pomenutih mladića i žrtve, koja je rezultirala Joksićevim ubistvom. Inače, osumnjičeni Marko Petković, koji se sumnjiči da je smrtonosne povrede naneo žrtvi, dovodi se u vezu i sa likvidacijama vođa „škaljarskog klana“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, koji su ubijeni 20. januara ove godine u centru Atine u Grčkoj.

 

Autor: Tanja Milovanović