Foto: Shutterstock

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Ivan C. (25) zbog sumnje da je 15. oktobra posle ponoći, najpre izvršio razbojništvo uz pretnju nožem, a nešto kasnije pokušao da ubije I.E. nanevši mu nožem više ubodnih rana.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Pročitajte još:

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Ivanu C. se na teret stavljaju krivična dela ubistvo u pokušaju i razbojništvo.

Sumnja se da je Ivan C. 15. oktobra oko 00.15 časova od oštećenog L. Đ. koji je šetao psa u parku, uz pretnju nožem oduzeo 4.000 dinara, pa mu zapretio da ga ne prijavljuje policiji.

Iste noći oko 03.30 časova osumnjičeni je u drugom parku na Vračaru sedeo sa oštećenim I.E. gde su zajedno konzumirali alkohol, da bi u jednom trenutku došlo do verbalne rasprave između njih, a zatim i do fizičkog sukoba, kada je osumnjičeni nožem I.E. naneo teške telesne povrede, u vidu ubodne rane u predelu leve nadkolenice i ubodne rane u predelu desnog ramena, prenosi Telegraf.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar