Foto ilustracija: Semen Lihodeev / Alamy / Profimedia/Ilustracija

Ljubiša Savić, državljanin Srbije i Švedske, pokraden je pre nekoliko dana u Beogradu, kada su mu nepoznati napadači iz kuće na Zvezdari odneli mašine za proizvodnju papira, a koju je planirao da pokrene. Savić u razgovoru za portal Nova.rs ističe da sumnja da iza svega toga stoji izvesni S. K., koji mu je i ranije govorio da će mu ukrasti mašine, pozivajući se na Srpsku naprednu stranku (SNS) i pokojnog Dragoslava Kosmajca.

Savić kaže da je ceo slučaj prijavio policiji u petak, kada je video da su mu ukradene mašine vredne više od 10.000 evra.

„Mašine za pravljenje toalet papira su stajala u kući mog pokojnoj brata. Reč je o teškim i velikim mašinama, vrednim više od 10.000 evra. U pitanju su dve mašine za motanje rolni, jedna za lepljenje kesa i pakovanje i dve za sečenje papira. Sumnja da iza svega toga stoji S. K., s obzirom da mi je i ranije pretio da će mi ukrasti mašine“, kaže Savić za portal Nova.rs.

Kako navodi, S. K. mu je ranije pretio pozivajući se na izvesna poznanstva iz Srpske napredne stranke, a čak mu je pretio i ljudima koji su dovođeni u vezu sa kriminalom, među kojima je i pokojni Dragoslav Kosmajac.

„Ima godinu dana od kada me je zvao, pretio mi je pozivajući se na SNS, ja nisam imao pojma o čemu se radi, jer ne živim ovde i ne interesuje me politika. Takođe, pominjao mi je tom prilikom i izvesnog Kosmajca iz Malog Mokrog Luga, ja tome nisam pridavao mnogo značaja i nastavio sam da ulažem. Nemam na koga da sumnjam sem na njega“, kaže ovaj biznismen i dodaje:

„U petak sam, u pratnji advokata, prijavio slučaj u policiji. Uzeli su mi broj telefona, a ja ću kontaktirati i ambasadu Švedske. Reč je o vrednim mašinama, hteo sam da otvorim firmu, uposlim ljude, platim porez i ovako nešto se dogodi“, kaže on.

Sa druge strane, i njegov advokat Nenad Janković navodi i da postoji sumnja da neko krupniji stoji iza svega ovoga.

„Prijavili smo u petak, izašla je na teren uviđajna ekipa i trenutno je u toku istraga. Bitno je da se ne posustaje u istrazi. Postoji sumnja da možda neko krupniji stoji iza toga“, kaže Janković.

Foto:Privatna arhiva/Nenad Janković

Kosmajca dilerom prozvao Vučić

Kontraverzni biznismen Dragoslav Kosmajac preminuo je pre nekoliko meseci u bolnici od posledica koronavirusa, a šira javnost u Srbiji za njega je prvi put čula 2014., kada ga je tadašnji premijer, a danas predsednik Aleksandar Vučić, označio kao najvećeg narko-dilera u zemlji. U novembru iste godine, uhapšen u spektakularnoj akciji MUP Srbije u svojoj vili na Zvezdari, da bi samo tri meseca kasnije bio pušten iz pritvora uz jemstvo od 200.000 evra.

On je oslobođen svih optužbi, a njegovo ime pominjalo se i 2001. godine u Beloj knjizi organizovanog kriminala MUP Srbije, kada je dovođen u vezu sa međunarodnim švercom droge iz Južne Amerike u Evropu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram