Opet odloženo suđenje u slučaju Potočari

Hronika 26. feb. 202113:58
Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Završnica suđenja dvojici policajaca, osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine kada je bio napadnut, ponovo je danas odložena u Višem sudu u Beogradu.

Do odlaganja je došlo zbog izostanka jednog od optuženih, koji je preko advokata podneo medicinsku dokumentaciju o razlogu izostanka.

Prošli put je do odlaganja završnice došlo jer je odbrana tražila izuzeće postupajućeg sudije i predsednika suda, a ti zahtevi su u međuvremenu odbijeni i odbačeni.

Izlaganje završnih reči predviđeno je za nastavak suđenja 7. aprila.

Inače, kompletno suđenje, održava se bez prisustva javnosti, zbog zaštite „nacionalne bezbednosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu“, odnosno radi čuvanja tajnosti podataka koji predstavljaju službenu tajnu.

Nakon završnih reči sud će zakazati objavu prvostepene presude, koja će biti javno objavljena.

Javno se objavljuje samo izreka presude bez obrazloženja, takođe zbog zaštite tajnosti podataka.

U ovom slučaju sudi se policajcima Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću koji se terete za krivično delo odavanje službene tajne.

Sumnja se da su u izjavama medijima odali službenu tajnu u vezi sa svojim radom u Potočarima.

Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice nisu javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar