Ilustracija Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Veliki požar zahvatio je žitorodna polja između Kikinde i Mokrina. U delu atara Brešće, vatra je buknula oko 15 časova. Izgorele su ovršene parcele, a vatra guta pšenicu koju je tek trebalo da požnju. U gašenju učestvuju pripadnici Vatrogasno- spasilačkog bataljona. Na licu mesta su vatrogasci kompanije NIS, ali i poljoprivrednici i mehanizacija kompanije Romić.

Vatra je zahvatila čak oko 30 hektara pšenice koja nije ovršena, piše Kurir.

Od poljočuvara na licu mesta saznali smo da su stradala pšenična polja kompanija Romić i Matijević. Šta je prouzrokovalo požar još ne može da se precizno kaže, kao ni šteta, ali je već sad jasno da je ogromna.

„Svake godine u vreme žetve na ovom potezu buknu najmanje tri požara. Požar sam uočio oko 14 sati i 45 minuta. Vatrogasci su brzo došli na lice mesta jer je neko u međuvremenu prijavio požar. Izgorelo je dosta parcela, među kojima i neovršeno žito. Izgorela je na nekim njivama i balirana slama“, rekao je Bojan Beguš iz kikindske poljočuvarske službe.

Kako je Kuriru potvrđeno u kikindskoj policiji, vatra je zahvatila veliku površni između periferije grada i Mokrina, a širi se prema Nakovu. Vatrogascima vetar otežava gašenje.

Sektor za vanredne situacije, grad Kikinda i policija ove godine prvi put organizuju akciju pod nazivom „STOP paljenju vatre na otvorenom prostoru“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare