„Ovaj je stvarno kreten”, reči su kojima se vrhovna tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac obratila kolegi Predragu Milovanoviću na jučerašnjoj sednici Vrhovnog saveta tužilaštva (VST). Kako za Nova.rs navodi pomenuti tužilac, teško je biti objektivan u ovakvim situacijama, odnosno kada je akter ili predmet događaja.

Tužilac Predrag Milovanović, član Saveta iz redova osnovnih tužilaca, oglasio se povodom nemilih scena sa sednice za portal Nova.rs.

„Ne želim da ulazim u pojedinosti toka sednice, niti da komentarišem konkretne navode pojedinih članova Saveta, iz razloga što je teško biti objektivan, kada ste akter ili predmet događaja, pa treba da se prebacite u ulogu posmatrača. Ipak, želim da napomenem da kao neko ko je afirmativno govorio o reformi pravosuđa, promena Ustava i zakona su iznedrile ovu tekovinu, jer su kamera i javnost ušli u taj forum, pa građani mogu u jednom transparentnijem amfiteatru da vide ko su njihovi najviši pravosudni zvaničnici. E sada, da li možete da zamislite kako su sednice do skoro izgledale kada je blenda kamere bila zatvorena?“, kaže tužilac Milovanović.

Predrag Milovanović, tužilac, intervju
Predrag Milovanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, kako je portal Nova.rs pisao, na video-snimku jučerašnje sednice VST, vređanju tužioca Milovanovića prethodila je zamerka drugog neposlušnog i nepodobnog člana saveta tužioca Borisa Pavlovića, koji je izneo zamerke na vođenje zapisnika sa prethodne sednice.

„Molim vas, mi smo usvojili zapisnik, predsendiče ajde, nemojte molim vas sad toliko širiti priču. Dali ste reč svima da se jave povodom zapisnika, nisu se javili, molim vas, pa nemamo vremena“, doviknula je Dolovac predsedniku VST Branku Stamenkoviću koji je pokušavao da sasluša prigovor Pavlovića na sadržaj zapisnika.

„A gde žurite?“, upitao je Milovanović Dolovčevu, nakon čega je u potpunosti izgubila kontrolu.

Zagorka Dolovac Foto: B.P./ATAImages

„Šta Vas briga gde ja žurim?“ drsko je upitala Dolovac, ali joj ni Milovanović nije ostao dužan.

„Je l‘ Vi ovde vodite sednicu? I ja imam obaveze.“

„Nemate! Osim članstva u VST vi nemate nikakve obaveze“

„Naravno da imam“.

„ Molim vas, predsedniče, da poštujete i naše vreme“, kazala je Dolovac nakon čega je posegnula za flašom vode i izgovorila „Ovaj je stvarno kreten!“.

Sudeći po onome što je usledilo na snimku, Milovanović očigledno nije čuo kako je Dolovac nazvala, što bi se moglo nazvati direktnim disciplinskim prekšajem vrhovne tužiteljke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare