Foto: Shutterstock/Mariel887

Porodica maloletnog M. S. iz Beograda podnela je kotorskom Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica zbog iznošenja informacija iz sudskog procesa koji je zatvoren za javnost, a vezano za pomorsku nesreću prošlog leta u budvanskom akvatorijumu u kojoj je život izgubila Maja Šljivančanin.

„Vijestima“ je u tužilaštvu potvrđeno da su pravni zastupnici porodice Savić podneli krivičnu prijavu zbog iznošenja tajnih podataka u medijima, čime je, kako tvrde iz te familije, ugrožen sudski proces i njihov maloletni sin unapred označen jedinim krivcem za pomorsku nesreću.

Tužilaštvu je dostavljen i obimni materijal od više desetina tekstova koje su proteklih godinu izlazili u crnogorskim i srpskim medijima.

Viši sud u Podgorici ukinuo je prvostepenu presudu kojom je maloletni M. S. bio osuđen na mjeru nadozora od šest meseci do dve godine, s tim da sud naknadno odlučuje o njenom prestanku.

Podsetimo, maloletni Novosađanin M. S, koji je 11. jula u budvanskom zalivu naleteo jahtom na čamac kada je poginula Maja Šljivančanin, a povređen Vladimir Stanišić (36).

On je tada u Crnu Goru stigao privatnim avionom, nakon čega je luksuznim plovilom izazvao nesreću na otvorenom moru, nedaleko od plaže Mogren.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar