Ilustracija Foto:Nemanja Jovanović

Ni tri dana od kako su petorica policajaca, van dužnosti, u Pećincima pretukla maloletno lice i njegovog druga, strasti se ne smiruju, sudeći barem po komentarima na društvenim mrežama u kojima se kritikuje rad policijskih službenika. U međuvremenu, Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici u čijoj je nadležnosti područje Sremskog okruga, povodom ovog slučaja, izdala je saopštenje.

Povodom pomenutom incidenta, policija je izdala saopštenje, piše Mitrovica.info.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici su, 25. februara, odmah po prijavi lekara Doma zdravlja u Pećincima da im se javio mladić sa povredama zadobijenim u tuči, preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti.

Mladić je policiji izjavio da ga je napala grupa od četiri ili pet lica koje lično ne poznaje i da su mu zadali nekoliko udaraca, a policija mu je predočila da sa roditeljima dođe u policijsku stanicu i podnese prijavu.

Pročitajte još:

Takođe u Dom zdravlja je došao i devetanestogodišnji mladić sa ocem i oni su policiji takođe rekli da je devetnaestogodišnjaka napala ista grupa kao i sedamnaestogodišnjaka.

Iste večeri u Policijsku stanicu u Pećincima došla je majka sedamnaestogodišnjaka i prijavila da su njenog sina tukla trojica policajaca koji nisu bili u uniformi, a za za koje misli da su policajci tako što joj je neko poslao takvu poruku.

Policija je odmah obavestila nadležno tužilaštvo, predočila im da povređeni mladići i njihovi roditelji tvrde da su ih napali policajci koji to veče, kako je utvrđeno, nisu bili na dužnosti, a po nalogu tužilaštva, obavljeni su razgovori sa svima koji se spominju u ovom događaju.

Izveštaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu, a policija nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem i ukoliko se utvrdi eventualna odgovornost policijskih službenika, protiv njih će biti preduzeti odgovarajuće mere.

Takođe, po nalogu tužilaštva, dopuna izveštaja biće im prosleđena na dalje postupanje i odlučivanje.” – navodi se u saopštenju Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

BONUS VIDEO: Pripadnici MUP-a zaplenili su oko tri kilograma kokaina i uhapsili jednu osobu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar