Konferencija za novinare MUP Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić podelio je danas na društvenoj mreži X (bivši Tviter) informaciju da je nedavno došlo do međusobne tuče pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO). Ovu informaciju potvrdio je i izvor Nova.rs, koji je naveo i da je do sukoba došlo na kolegijumu JZO i to između rukovodioca, zbog čega je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole (SUK). Ovim povodom oglasilo se sada i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Povodom objave narodnog poslanika Miroslava Aleksića na jednoj društvenoj mreži u kojoj iznosi lažne navode o sukobima unutar Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata što predstavlja najgrublji napad na MUP, zlonamerno usmeren na pokušaj rušenja autoriteta jednog od, pored vojske, najuređenijih sistema bezbednosti Republike Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da su svi Aleksićevi navodi apsolutno netačni“, saopšteno je iz MUP.

Pročitajte još:

U saopšenju je dostavljena i izjava Darka Đorđevića, pripadnika Jedinice za obezbeđivanje određenih ličnosti i objekata.

„Pre svega želim da istaknem da su apsolutno netačni navodi narodnog poslanika Miroslava Aleksića da sam pomeren na niže radno mesto, a potom i pretučen od strane komandanta i drugih kolega iz JZO, pri čemu sam, kako navodi, teško povređen. Malo je reći da sam zgranut Aleksićevom slobodom i drskošću da besramno moje ime veže za događaje koji se nikada nisu desili i zloupotrebi ga u političke svrhe, iako se lično politikom nikada nisam bavio. Profesionalac sam koji odgovorno i posvećeno obavlja svoj posao i imam odlične odnose sa kolegama, kao i komandantom jedinice“, naveo je Đorđević, napominjujući „da mu dostojanstvo i lični i profesionalni moral ne dozvoljavaju da dopusti takvu zloupotrebu ni svog imena ni jedinice čiji je ponosni pripadnik“.

Podsetimo, Miroslav Aleksić objavio je na na društvenoj mreži X da je nedavno došlo do međusobne tuče pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata.

U objavi Aleksića je navedeno da pripadnici MUP ratuju međusobno po „mafijaškim pravilima“, kao i da je deblji kraj izvukao službenik MUP Darko Đorđević zvani Ajkula.

Informacija o tuči potvrđena je i za portal Nova.rs od izvora bliskog policiji, koji je naveo da se tuča dogodila u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar