Policija tukla migrante u prihvatnom centru u Somboru
Policija tukla migrante u prihvatnom centru u Somboru

Nakon što je snimak na kom se vidi brutalno prebijanje migranata od strane policajaca, oglasilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova koje je saopštilo odgovarajući na naša pitanja da je Sektor unutrašnje kontole već preduzeo mere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja.

„Nakon sprovedene istrage Sektor unutrašnje kontrole će, u skladu sa svojim ovlašćenjima prema odgovornim policijskim službenicima preduzeti sve zakonom propisane mere“, rekli su iz MUP odgovarajući na pitanja portala Nova.rs o brutalnom prebijanju u Somboru.

Podsećanja radi, danas ranije objavili smo snimak brutalnog prebijanja koji je, kako je navedeno, zabeležen juče u Somboru. Snimak je objavljen na Instagram stranici udruženja MVI (Medical Volonteers International Serbia), a ne njemu se vidi kako uniformisani policajci prebijaju, palicom i nogama, dvojicu migranata, piše N1.

Na snimku se vidi i kako službenik MUP pendrekom tuče mladića koji leži na zemlji.

Prema nepotvrđenim informacijama sa društvenih mreža, navodno je reč o maloletnom migrantu.

N1 navodi da je snimak napravljen juče u ranim jutarnjim satima, prilikom redovne policijske akcije relokacije izbeglica iz prihvatnih centara na severu, u centre na jugu zemlje.

Bonus video: Akcija suzbijanja krivičnih dela i prekršaja koje čine migranti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar