Traumu, dete nosi celog života Foto: Shutterstock

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu je kao organ starateljstva upoznat sa slučajem nasilja nad maloletnim detetom koje je počinila u Obrenovcu njegova majka M.P. i reagovao je u skladu sa zakonom, rečeno je portalu Nova.rs u toj ustanovi.

„Dakle, reagovali smo u skladu sa zakonom, procenom i procedurom, i preduzeli smo neophodne mere iz svoje nadležnosti u odnosu na zaštitu i zbrinjavanje maloletnog deteta“, navode za naš portal u Centru za socijalni rad.

Tim stručnjaka GCSR će, ističu, nastaviti da preduzima sve mere i aktivnosti u daljoj zaštiti deteta u skladu sa procenom, potrebama i aktuelnom situacijom.

„Takođe, nastaviće se saradnja sa relevantnim institucijama i ustanovama iz sistema“, navode za Nova.rs.

Poštujući zakonsku obavezu na čuvanje privatnosti korisnika i ličnih i poverljivih informacija, posebno kada je reč o zaštiti prava i interesa dece, Gradski centar za socijalni rad nije u mogućnosti da javno komentariše konkretne slučajeve, dodaju u CZSR.

Podsećamo, na društvenim mrežama se pojavio izuzetno uznemirujući snimak na kom se vidi kako majka M. P. iz Obrenovca, brutalno tuče dete, koji je dostavljen našoj redakciji. Kako saznajemo, reč je o ženi koja je učestvovala u emisiji „DNK“ na TV Pink.

Ovaj snimak šokirao je javnost i izazvao burne komentare na društvenim mrežama. Korisnici Fejsbuka su naveli da se plaše da će ubiti mališana.

„Ovo je monstrum koji svoje dete tuče, upravo je snimala i obrisala. Ali ja sam stigla da sačuvam snimak. Molim sve ljude koji su iz Obrenovca da odu do policije i prijave je. Ljudi, nije zezanje“, navela je pre dva dana na profilu jedna korisnica.

Nova.rs je iste večeri kontaktirala Policijsku upravu grada Beograda i oni su nam kazali da su upoznati sa tim slučajem, te da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima.

Bonus video: Incident u teretani, napadnuta radnica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare