Avion ilustracija Foto:Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom incidenta u avionu, koji se dogodio pre nekoliko dana na letu iz danskog Bilunda za Tuzlu. Naime, do incidenta je došlo kada je Sulejman Imamović pokušao da otvori vrata aviona u vreme leta jer je avion preusmeren u Beograd.

„Dana 29.12.2021. godine, nakon događaja u avionu avio kompanije Wizz Air, na relaciji Bilund (Danska) – Tuzla (BiH), koji je prinudno sleteo na beogradski aerodrom, po odobrenju zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, stranom državljaninu I.S., određeno je zadržavanje do 48 sati. Isti je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, na okolnosti izvršenja krivičnih dela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje bezbednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme“, navode iz tužilaštva i dodaju:

„Nakon saslušanja, prema osumnjičenom je ukinuto zadržavanje i u skladu sa pravilima međunarodne pravne pomoći, predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, a imajući u vidu da se radi o licu koje je danski državljanin i da se na taj način obezbeđuje poštovanje načela celishodnosti i ekonomičnosti postupka“, navode iz tužilaštva.

Kako je naš portal ranije pisao, avion niskobudžetne kompanije Wizz Air zbog magle nije mogao da sleti na aerodrom u Tuzli, a nakon informacije da se let preusmerava za Beograd jedan od putnika ustao je sa svog sedišta i pokušao da otvori vrata.

Muškarac je intervencijom kabinskog osoblja brzo savladan.

„Je*em vam majku gospodsku srpsku! Je*em vam mater u usta srpska! Je*em vam mater balijsku! Zašto šutite?“, izgovarao je on besno, dok ga je osoblje držalo.

BONUS video: Napad na radnicu teretane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare