hapšenje
Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vozaču koji je osumnjičen da je usmrtio pešaka na teret se stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći.

Dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva prisustvovao je uviđaju nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila oko jedan sat posle ponoći. Tom prilikom vozilo za koje se sumnja da se kretalo brzinom koja je mnogo veća od dozvoljenje udarilo je pešaka koji je prelazio kolovoz, koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Pročitajte još:


Za sada neidentifikovani vozač je napustio lice mesta, navodi Prvo osnovno tužilaštvo.

Po nalogu dežurnog zamenika policija je uzela izjave od očevidaca, a potom su pregledani svi video zapisi i kada bude utvrđen identitet, a potom i pronađen vozač biće mu određeno zadržavanje,zbog osnovane sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Potom će se u toku istrage utvrđivati odgovornost vozača i da li se u njegovim radnjama stiču obeležja navedenih krivičnog dela, kao i doprinos oštećenog, koji je očigledno prelazio kolovoz van pešačkog prelaza.

BONUS VIDEO: Uklanjanje olupine kamiona sa Pančevačkog mosta posle nesreće

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare