Foto:MUP Srbije

Nakon zajedničkog intenzivnog rada radne grupe MUPa RS sa predstavnicima Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, po nalogu postupajućeg zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje u odnosu na 22 lica i to: M.M. T.D. S.Č. Č.L. Z.T. G.N. V.V. R.Ž. B.G. S.M. S.N. V.M. M.D. Č.M. J.J. Dž.M. R.J. M.N. Č.Č. U.C. Lj.O. i T.B. zbog sumnje da su izvršili krivično delo Učestvovanje u grupi koja je izvršila krivično delo. Za troje okrivljenih se traga, a protiv njih će takođe biti podneta krivična prijava zbog tuče koja se dogodila kod Karađorđevog parka, tokom održavanje Evroprajda, kada je više osoba napalo policijske službenike MUP Srbije.

Naime, krivičnom prijavom okrivljenima je stavljeno na teret da su zajedno sa okrivljenima za kojima se traga, kao i sa više NN lica čiji se identitet utvrđuje napali i povredili policijske službenike MUPa RS u vršenju službene dužnosti, tačnije većinu pripadnika Interventne jedinice 92, od kojih je njih 13 zadobilo telesne povrede, a kojom prilikom je oštećeno 5 vozila MUP, čime je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara.

Pročitajte još:

Dana 11.10.2022. godine u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu biće saslušani oni okrivljeni prema kojima je određeno zadržavanje, te će u zavisnosti od postojanja zakonskih razloga za određivanje pritvora u odnosu na svakog okrivljenog, kao i njihove odbrane i ranije osuđivanosti, odlučiti da li će i protiv kog lica i po kom osnovu podneti predlog za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Foto:MUP Srbije

U dokaznom postupku tužilaštvo će ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevidce događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega će doneti odluku o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

VIDEO: Sve o Prajdu i incidentima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar