Oglasilo se tužilaštvo: Ispitujemo eksploziju u „Slobodi“

Hronika 23. jun. 202110:58
Podeli:
Sloboda Čačak eksplozija Foto:Nenad Nešović

Povodom eksplozije koja se dogodila 19. juna u kompaniji "Sloboda", Osnovno javno tužilaštvo u Čačku preduzima sve radnje i aktivnosti iz svoje nadležnosti, izjavio je danas za Nova.rs portparol Vladimir Perišić.

Prema njegovim rečima utvrđuju se okolnosti i uzroci koji su doveli do ovog akcidenta.

Pročitajte još:

„U tom cilj biće angažovani svi neophodni resursi nadležnih državnih organa i službi radi pronalaženja, obezbeđenja i opisivanja tragova na licu mesta“, naveo je Perišić za naš portal.

On je dodao da će se sprovesti sva neophodna snimanja i merenja, sačiniti skice i uzeti svi uzorci radi odgovarajućih stručnih analiza.

Podsećamo 19. juna ,oko 20 časova ponovo se začula detonacija u Čačku.

Troje radnika je lakše povređeno, a jedan je zadržan na lečenju na odeljenju intenzivne nege, i svi su van životne opasnosti. Oko 350 ljudi koji žive u neposrednoj blizini fabrike bilo je evakuisano.

Draško Milovanković, predsednik Sindikata „Sloboda“, rekao je novinarima da bi radnici za petnaestak dana trebalo da se vrate na posao dodajući da je materijalna šteta daleko veća nego prilikom prethodnog akcidenta.

„Dok se to ne sanira i dok se ne steknu uslovi, tek posle možemo da razmišljamo o početku rada, cilj je da sačuvamo svako radno mesto. Apelujemo na državne organe, na Ministarstvo odbrane, predsednika Vučića da bez njihove pomoći ne možemo da se vratimo na onaj nivo pre eksplozije“, naveo je Milovanković istakavši da se o uzrocima eskplozije još uvek ništa ne zna.

Građani Čačka, a naročito žitelji koji žive neposredno uz vojnu fabriku su veoma zabrinuti za svoju bezbednost. Oni su za naš portal rekli da ne mogu mirno da spavaju, jer nisu sigurni kada bi, eventualno, mogla da odjekne još neka eksplozija.

„Verujte, ovo je kao da živimo u ratnom stanju. Meni čak dvoje dece radi u „Slobodi“ i ozbiljno razmišljam da ih posavetujem da nađu neki drugi posao. Veliki problem prestavlja i što nam je kuća baš blizu fabrike. Ne znamo šta da radimo“, rekla je danas za Nova.rs Čačanka Jelica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar