Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U vezi sa iksliznućem vagona u Rumi sa forfornom kiselinom oglasilo se preduzeće "Srbija kargo", u kojem se navodi da nema curenja, prevrtanja cisterni, ni opasnosti po ljude i životnu sredinu.

„U stanici Ruma, na ulaznoj skretnici koja vodi na 14. kolosek, došlo je do iskliznuća četiri vagon cisterne, tovarene fosfornom kiselinom. Prilikom ovog vanrednog događaja nije bilo curenja, prevrtanja, niti isparenja i nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu. Iskliznule su druga, treća, četvrta i peta vagon cisterna od lokomotive, od kojih su dve isklizle sa 2 osovine, a preostale dve sa četiri osovine“, navodi se u saopštenju, piše Telegraf

Dodaje se da teretna kompozicija je u svom sastavu imala 12 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir i saobraćala je iz Prahova za Šabac.

Na lice mesta su izašle ekipe MUP -a, vatrogasno spasilačke ekipe, kao i Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Кarga, koja će utvrditi uzrok ovog akcidenta.

Bonus video: Teška nesreća na raskrsnici Bulevar Zorana Đinđića i Antifašističke borbe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar